Διαλέξεις Kείμενα από τις διαλέξεις για τους μαθητές της σχολής
Παρουσίαση – Σχολή Κοσμικής Συνείδησης
Καλησπέρα σας, Απόψε, θα επιχειρήσουμε ένα ταξίδι αναζήτησης, ένα συνειδησιακό ταξίδι, από τα μακρινά άστρα μέχρι την ατομική εσωτερική ύπαρξη. Μέσα από αυτό, ξετυλίγεται ο κόσμος των ενεργειών και των συμβόλων, επιτρέποντας στο νου να δεχθεί το άπειρο, το αόρατο, το ανεκδήλωτο, που αγκαλιάζει τα πάντα. Το Ανεκδήλωτο είναι μια κατάσταση αγνής ύπαρξης. Αν και […]
Η Κοσμική Καββάλα
Η επιστήμη και η εσωτερική φιλοσοφία, στην προκειμένη περίπτωση η καββαλιστική θεώρηση του σύμπαντος, προσφέρουν διαφορετικά κομμάτια του ψηφιδωτού της ύπαρξης και της ανθρώπινης εμπειρίας. Οι προσεγγίσεις και η γλώσσα τους διαφέρουν, αλλά ένας έξυπνος, μη δογματικός άνθρωπος μπορεί να μάθει και από τα δύο. Δεν υπάρχει λόγος να αποκλείουμε το ένα ή το άλλο, ούτε να επιμένουμε ότι τα δύο συστήματα παραμένουν ερμητικά σφραγισμένα.
Αμφιάραος και Αμφιαράειον
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Αμφιάραος ήταν ο γιος του Οικλή και της Υπερμνήστρας, κόρης του Θεστίου[1][2][3]. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλους μύθους, λέγεται ότι ήταν άμεσος απόγονος του Απόλλωνα. Η καταγωγή του από τον Απόλλωνα, σε μεταγενέστερους μύθους υποδηλώνει τις ικανότητές του να βλέπει το μέλλον και να θεραπεύει τους ανθρώπους[4]. Από την πλευρά του πατέρα του,
Η Μητέρα του Κόσμου
Η Θηλυκή Αρχή ως Θεϊκή Μητέρα, Μητέρα Γη, Μητέρα Φύση, ή Μητέρα του Κόσμου λατρεύτηκε σε κάθε σημείο του πλανήτη με διαφορετικό όνομα. Οι πολλαπλές όψεις της ενσαρκώθηκαν κατά καιρούς στα διάφορα πάνθεα.
Η πρωιμότερη γραπτή χρήση της στην ελληνική επικράτεια απαντάται στην μυκηναϊκή γραφή ως Μα-κα (που μεταγραμματίζεται ως μα-γκα), «Μητέρα Γαία», στην Γραμμική Β΄ (13ος ή 12ος αι. π.Χ.).