Χρήστες online

· Επισκέπτες online: 1

· Μέλη online: 0

· Σύνολο μελών: 138
· Νεότερο μέλος: Leon

Σύνδεση

Username

PasswordΔεν είστε ακόμη μέλος;
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ζητήστε νέο εδώ.

Εικόνα

Δημοσιεύσεις

Η Κοσμική Καββάλα
Θέματα ΕσωτερισμούΗ επιστήμη και η εσωτερική φιλοσοφία στην προκειμένη περίπτωση η καββαλιστική θεώρηση του σύμπαντος, προσφέρουν διαφορετικά κομμάτια του ψηφιδωτού της ύπαρξης και της ανθρώπινης εμπειρίας. Οι προσεγγίσεις και η γλώσσα τους διαφέρουν, αλλά ένας έξυπνος, μη δογματικός άνθρωπος μπορεί να μάθει και από τα δύο. Δεν υπάρχει λόγος να αποκλείουμε το ένα ή το άλλο, ούτε να επιμένουμε ότι τα δύο συστήματα παραμένουν ερμητικά σφραγισμένα.
· systemadmin December 19 2019 15:34:17 · Περισσότερα · 1450 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Αμφιάραος και Αμφιαράειον
ΜυθολογίαΣύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Αμφιάραος ήταν ο γιος του Οικλή και της Υπερμνήστρας, κόρης του Θεστίου[1][2][3]. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλους μύθους, λέγεται ότι ήταν άμεσος απόγονος του Απόλλωνα. Η καταγωγή του από τον Απόλλωνα, σε μεταγενέστερους μύθους υποδηλώνει τις ικανότητές του να βλέπει το μέλλον και να θεραπεύει τους ανθρώπους[4]. Από την πλευρά του πατέρα του, Οικλή, ο Αμφιάραος ήταν απόγονος του Αντιφάτη ή του Μαντίου και οι δύο γιοι του Μελάμποδα, του θρυλικού θεραπευτή που γεννήθηκε στην Πύλο, αλλά κυβερνούσε το Άργος. Εκτός από τις θεωρίες σχετικά με την προέλευση των προφητικών δυνάμεων από την καταγωγή του από τον Μελάμποδα ή τον Απόλλωνα, υπάρχει επίσης μια τοπική παράδοση στον Φλιούντα, σύμφωνα με την οποία απέκτησε τις ικανότητές του σε εγκοιμητήριο, οίκο μαντικό της πόλης[5]
· systemadmin March 18 2019 01:22:41
Περισσότερα · 3016 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Σείριος
Θέματα ΕσωτερισμούΟ Σείριος, ο «στίλβων» είναι ένας διπλός αστέρας και έχει το λαμπρότερο φως στον νυχτερινό ουρανό. Ο Σείριος, εκείνος που λάμπει ή κατακαίει, είναι ένα δυαδικό αστέρι. Με οπτικό φαινόμενο μέγεθος -1,46, είναι σχεδόν διπλάσιος από τον Κάνωπο, το επόμενο λαμπρότερο άστρο. Το σύστημα φέρει τον κατά Μπάγιερ προσδιορισμό α (Alpha) Canis Majoris, δηλαδή α του Μεγάλου Κυνός.
· systemadmin February 07 2019 14:39:51
Περισσότερα · 2472 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Χειμερινό ηλιοστάσιο
Θέματα ΕσωτερισμούΤο χειμερινό ηλιοστάσιο είναι αστρονομικό φαινόμενο που σηματοδοτεί την ημέρα με το μικρότερο ημερήσιο φως και τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Εμφανίζεται όταν ένας από τους πόλους της Γης έχει τη μέγιστη κλίση μακριά από τον Ήλιο. Αυτό συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, μία φορά σε κάθε ημισφαίριο. Στο Βόρειο Ημισφαίριο είναι το ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου και στο Νότιο Ημισφαίριο είναι το ηλιοστάσιο του Ιουνίου.
· systemadmin December 21 2018 13:57:09
Περισσότερα · 1525 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Φθινοπωρινή Ισημερία
Θέματα ΕσωτερισμούΩς φθινοπωρινή ισημερία, είναι γνωστές δύο στιγμές του έτους, όταν ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον Ισημερινό και η μέρα και η νύχτα είναι ίσου μήκους. Επίσης, είναι δύο σημεία στον ουρανό όπου η εκλειπτική (ετήσιο μονοπάτι του Ήλιου) τέμνει τον ουράνιο ισημερινό
· systemadmin September 11 2018 02:35:04
Περισσότερα · 1771 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Σύνθεση σελίδας σε: 0.02 δευτερόλεπτα
643,048 μοναδικές επισκέψεις