Χρήστες online

· Επισκέπτες online: 1

· Μέλη online: 0

· Σύνολο μελών: 140
· Νεότερο μέλος: mgeorgiakaki

Σύνδεση

Username

PasswordΔεν είστε ακόμη μέλος;
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ζητήστε νέο εδώ.

Εικόνα

Για την Ανάπτυξη της Ψυχής

Θέματα ΕσωτερισμούΗ φυσική ανάπτυξη της ψυχής, που συγκρίνεται με εκείνη του λουλουδιού, η βαθμιαία και συνειδητή ανάπτυξη, που διέπεται πάντως από το ζήλο να ανοίξει την ψυχή του ανθρώπου στις ευεργετικές ακτίνες του Μεγάλου Κεντρικού Ήλιου της Ζωής, είναι αυτή που πρέπει να επιθυμεί κανείς. Η ανάπτυξη αυτή έρχεται κάθε μέρα, αρκεί να ανοίξουμε τον εαυτό μας. Άνοιξε την ψυχή σου και τότε το πνεύμα θα εκδηλωθεί σιγά–σιγά στη συνειδητότητά σου.

Ίσως να νομίζεις πως δεν σημειώνεις πρόοδο. Σύγκρινε, όμως, την τωρινή κατάσταση του εαυτού σου με εκείνη που ήταν πριν από ένα χρόνο, και θα διαπιστώσεις τη βελτίωση. Συνέχισε να ζεις τη ζωή σου όσο καλύτερα μπορείς, να εργάζεσαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέρα με την ημέρα, χωρίς να ανησυχείς για τη μελλοντική σου ζωή αλλά ζώντας στο σπουδαίο και μεγαλειώδες Τώρα, και επιτρέποντας στο Πνεύμα να λειτουργεί μέσα από σένα με εμπιστοσύνη, πίστη και αγάπη.

Τότε, αγαπητέ αναζητητή, όλα θα πηγαίνουν καλά. Βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο. Κρατήσου στη μέση του, απόλαυσε το τοπίο καθώς πορεύεσαι, απόλαυσε τη ζωογόνο αύρα, απόλαυσε τη νύχτα που διαδέχεται την ημέρα.

Το να μπορείς να στέκεσαι σημαίνει πως έχεις εμπιστοσύνη. Το να μπορείς να ακούς σημαίνει πως έχεις ανοίξει τις θύρες της ψυχής. Το να μπορείς να βλέπεις σημαίνει πως έχεις την ικανότητα της αντίληψης. Το να μπορείς να μιλάς σημαίνει πως έχεις αποκτήσει τη δύναμη να βοηθάς τους άλλους. Το να έχεις κυριαρχήσει στις επιθυμίες σημαίνει πως έχεις μάθει πώς να χρησιμοποιείς και να ελέγχεις τον εαυτό σου. Το να έχεις πετύχει την αυτογνωσία σημαίνει πως έχεις αποσυρθεί στο εσωτερικό κάστρο, από όπου μπορείς να βλέπεις αμερόληπτα. Το να έχεις δει την ψυχή σου στο άνθισμά της, σημαίνει πως έχεις βιώσει μέσα σου μια στιγμιαία εικόνα της μεταμόρφωσης που τελικά θα σε κάνει άλλον άνθρωπο.

Αποσπάσματα από το βιβλίο της Μέιμπελ Κόλλινς, Φως στην Ατραπό, Εκδόσεις Πύρινος Κόσμος, Αθήνα 1991
Σύνθεση σελίδας σε: 0.01 δευτερόλεπτα
677,856 μοναδικές επισκέψεις