Χρήστες online

· Επισκέπτες online: 1

· Μέλη online: 0

· Σύνολο μελών: 140
· Νεότερο μέλος: mgeorgiakaki

Σύνδεση

Username

PasswordΔεν είστε ακόμη μέλος;
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ζητήστε νέο εδώ.

Εικόνα

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης


      Σας καλωσορίζουμε στη Σχολή Κοσμικής Συνείδησης.

      Βρίσκεστε σε έναν τόπο πνευματικής αναζήτησης. Σε έναν τόπο που επιδίωξή του είναι να φιλοξενήσει κάθε έναν που αποζητά την καλλιέργεια της ύπαρξής του, καθέναν που επιθυμεί να γνωρίσει βαθύτερα τον εαυτό του, να διευρύνει τη συνειδητότητά του και να συνεισφέρει στη συλλογική εξελικτική πορεία.

      Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως όλες οι ανακατατάξεις που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως, η οικονομική κρίση μα και η σύγχυση που επικρατεί σε επίπεδο αξιών και ιδανικών, δεν είναι παρά οι εξωτερικές εκδηλώσεις μιας εσωτερικής πλανητικής αλλαγής. Μοιάζουν με τις ωδίνες του τοκετού, καθώς κάτι νέο γεννιέται. Επί δεκαετίες γίνονταν αναφορές ότι στον πλανήτη κυοφορούνται νέες ιδέες και αξίες που θα άλλαζαν την εξελικτική προοπτική της ανθρωπότητας. Φαίνεται πως ήρθε η ώρα να βγουν στο φως και να αρχίσουν να εξαπλώνονται παντού.

      Έργο κάθε σύγχρονης σχολής εσωτερικής ανάπτυξης είναι να γίνει φορέας και εκφραστής αυτού του καινούργιου ρεύματος. Πατώντας σταθερά τα πόδια της επάνω στα θεμέλια της μυστηριακής παράδοσης, να αντλεί διαρκώς και να μεταδίδει τους νέους κραδασμούς που θα οδηγήσουν στην αυτογνωσία, την πνευματική καλλιέργεια και τη διεύρυνση της συνειδητότητας.

      Κάποτε η συνείδηση αγκάλιαζε τοπικές κοινότητες, και θεωρήθηκε εξελικτικό άλμα η επίτευξη εθνικής συνειδητότητας. Στις μέρες μας παρατηρούμε ότι ο πλανήτης είναι πλέον μια ανθρώπινη κοινότητα και η συνείδησή μας αγκαλιάζει δραστηριότητες σε κάθε άκρη της Γης. Ας στρέψουμε, λοιπόν, τα μάτια ψηλά και ας αντικρίσουμε το επόμενο επίπεδο συνειδητότητας. Ήρθε ο καιρός για την εγκαθίδρυση της Κοσμικής Συνείδησης.

      Μέσα στις σελίδες τούτου του ιστότοπου ευελπιστούμε ότι θα βρείτε ιδέες και γνωστικό περιεχόμενο που θα βοηθήσουν να αντιληφθείτε τη βασική νότα αυτής της σχολής, αλλά και να έρθετε σε επαφή με το σύστημα πάνω στο οποίο είναι δομημένη η λειτουργία της.

      Η Σχολή λειτουργεί μόνο με αλληλογραφία. Προκειμένου να έλθετε σε επαφή, χρειάζεται να γράψετε στην παρακάτω διεύθυνση, για να λάβετε το πληροφοριακό φυλλάδιο Σ.Κ.Σ. - Τ.Θ. 4212 - 102 10 Αθήνα

Εναλλακτικά μπορείτε να εγγραφείτε και να συνδεθείτε, προκειμένου να μελετήσετε το πληροφοριακό φυλλάδιο online


Δημοσιεύσεις

Η Κοσμική Καββάλα
Θέματα ΕσωτερισμούΗ επιστήμη και η εσωτερική φιλοσοφία στην προκειμένη περίπτωση η καββαλιστική θεώρηση του σύμπαντος, προσφέρουν διαφορετικά κομμάτια του ψηφιδωτού της ύπαρξης και της ανθρώπινης εμπειρίας. Οι προσεγγίσεις και η γλώσσα τους διαφέρουν, αλλά ένας έξυπνος, μη δογματικός άνθρωπος μπορεί να μάθει και από τα δύο. Δεν υπάρχει λόγος να αποκλείουμε το ένα ή το άλλο, ούτε να επιμένουμε ότι τα δύο συστήματα παραμένουν ερμητικά σφραγισμένα.
· systemadmin December 19 2019 15:34:17 · Περισσότερα · 2424 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Αμφιάραος και Αμφιαράειον
ΜυθολογίαΣύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Αμφιάραος ήταν ο γιος του Οικλή και της Υπερμνήστρας, κόρης του Θεστίου[1][2][3]. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλους μύθους, λέγεται ότι ήταν άμεσος απόγονος του Απόλλωνα. Η καταγωγή του από τον Απόλλωνα, σε μεταγενέστερους μύθους υποδηλώνει τις ικανότητές του να βλέπει το μέλλον και να θεραπεύει τους ανθρώπους[4]. Από την πλευρά του πατέρα του, Οικλή, ο Αμφιάραος ήταν απόγονος του Αντιφάτη ή του Μαντίου και οι δύο γιοι του Μελάμποδα, του θρυλικού θεραπευτή που γεννήθηκε στην Πύλο, αλλά κυβερνούσε το Άργος. Εκτός από τις θεωρίες σχετικά με την προέλευση των προφητικών δυνάμεων από την καταγωγή του από τον Μελάμποδα ή τον Απόλλωνα, υπάρχει επίσης μια τοπική παράδοση στον Φλιούντα, σύμφωνα με την οποία απέκτησε τις ικανότητές του σε εγκοιμητήριο, οίκο μαντικό της πόλης[5]
· systemadmin March 18 2019 01:22:41
Περισσότερα · 3336 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Σείριος
Θέματα ΕσωτερισμούΟ Σείριος, ο «στίλβων» είναι ένας διπλός αστέρας και έχει το λαμπρότερο φως στον νυχτερινό ουρανό. Ο Σείριος, εκείνος που λάμπει ή κατακαίει, είναι ένα δυαδικό αστέρι. Με οπτικό φαινόμενο μέγεθος -1,46, είναι σχεδόν διπλάσιος από τον Κάνωπο, το επόμενο λαμπρότερο άστρο. Το σύστημα φέρει τον κατά Μπάγιερ προσδιορισμό α (Alpha) Canis Majoris, δηλαδή α του Μεγάλου Κυνός.
· systemadmin February 07 2019 14:39:51
Περισσότερα · 2920 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Χειμερινό ηλιοστάσιο
Θέματα ΕσωτερισμούΤο χειμερινό ηλιοστάσιο είναι αστρονομικό φαινόμενο που σηματοδοτεί την ημέρα με το μικρότερο ημερήσιο φως και τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Εμφανίζεται όταν ένας από τους πόλους της Γης έχει τη μέγιστη κλίση μακριά από τον Ήλιο. Αυτό συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, μία φορά σε κάθε ημισφαίριο. Στο Βόρειο Ημισφαίριο είναι το ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου και στο Νότιο Ημισφαίριο είναι το ηλιοστάσιο του Ιουνίου.
· systemadmin December 21 2018 13:57:09
Περισσότερα · 2239 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Φθινοπωρινή Ισημερία
Θέματα ΕσωτερισμούΩς φθινοπωρινή ισημερία, είναι γνωστές δύο στιγμές του έτους, όταν ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον Ισημερινό και η μέρα και η νύχτα είναι ίσου μήκους. Επίσης, είναι δύο σημεία στον ουρανό όπου η εκλειπτική (ετήσιο μονοπάτι του Ήλιου) τέμνει τον ουράνιο ισημερινό. Στο βόρειο ημισφαίριο η φθινοπωρινή ισημερία συμβαίνει περίπου στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου, καθώς ο Ήλιος διασχίζει τον ουράνιο ισημερινό μετατοπιζόμενος νότια. Στο νότιο ημισφαίριο η ισημερία συμβαίνει στις 20 ή 21 Μαρτίου, όταν ο Ήλιος μετακινείται βόρεια σε όλο τον ουράνιο ισημερινό.
· systemadmin September 11 2018 02:35:04
Περισσότερα · 2388 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Σύνθεση σελίδας σε: 0.02 δευτερόλεπτα
677,882 μοναδικές επισκέψεις