Χρήστες online

· Επισκέπτες online: 1

· Μέλη online: 0

· Σύνολο μελών: 114
· Νεότερο μέλος: Vagelis

Σύνδεση

Username

PasswordΔεν είστε ακόμη μέλος;
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ζητήστε νέο εδώ.

Εικόνα

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης


      Σας καλωσορίζουμε στη Σχολή Κοσμικής Συνείδησης.
      Βρίσκεστε σε έναν τόπο πνευματικής αναζήτησης. Σε έναν τόπο που επιδίωξή του είναι να φιλοξενήσει κάθε έναν που αποζητά την καλλιέργεια της ύπαρξής του, καθέναν που επιθυμεί να γνωρίσει βαθύτερα τον εαυτό του, να διευρύνει τη συνειδητότητά του και να συνεισφέρει στη συλλογική εξελικτική πορεία.
      Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως όλες οι ανακατατάξεις που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως, η οικονομική κρίση μα και η σύγχυση που επικρατεί σε επίπεδο αξιών και ιδανικών, δεν είναι παρά οι εξωτερικές εκδηλώσεις μιας εσωτερικής πλανητικής αλλαγής. Μοιάζουν με τις ωδίνες του τοκετού, καθώς κάτι νέο γεννιέται. Επί δεκαετίες γίνονταν αναφορές ότι στον πλανήτη κυοφορούνται νέες ιδέες και αξίες που θα άλλαζαν την εξελικτική προοπτική της ανθρωπότητας. Φαίνεται πως ήρθε η ώρα να βγουν στο φως και να αρχίσουν να εξαπλώνονται παντού.
      Έργο κάθε σύγχρονης σχολής εσωτερικής ανάπτυξης είναι να γίνει φορέας και εκφραστής αυτού του καινούργιου ρεύματος. Πατώντας σταθερά τα πόδια της επάνω στα θεμέλια της μυστηριακής παράδοσης, να αντλεί διαρκώς και να μεταδίδει τους νέους κραδασμούς που θα οδηγήσουν στην αυτογνωσία, την πνευματική καλλιέργεια και τη διεύρυνση της συνειδητότητας.
      Κάποτε η συνείδηση αγκάλιαζε τοπικές κοινότητες, και θεωρήθηκε εξελικτικό άλμα η επίτευξη εθνικής συνειδητότητας. Στις μέρες μας παρατηρούμε ότι ο πλανήτης είναι πλέον μια ανθρώπινη κοινότητα και η συνείδησή μας αγκαλιάζει δραστηριότητες σε κάθε άκρη της Γης. Ας στρέψουμε, λοιπόν, τα μάτια ψηλά και ας αντικρίσουμε το επόμενο επίπεδο συνειδητότητας. Ήρθε ο καιρός για την εγκαθίδρυση της Κοσμικής Συνείδησης.
      Μέσα στις σελίδες τούτου του ιστότοπου ευελπιστούμε ότι θα βρείτε ιδέες και γνωστικό περιεχόμενο που θα βοηθήσουν να αντιληφθείτε τη βασική νότα αυτής της σχολής, αλλά και να έρθετε σε επαφή με το σύστημα πάνω στο οποίο είναι δομημένη η λειτουργία της.
      Η Σχολή λειτουργεί μόνο με αλληλογραφία. Προκειμένου να έλθετε σε επαφή, χρειάζεται να γράψετε στην παρακάτω διεύθυνση, για να λάβετε το πληροφοριακό φυλλάδιο Σ.Κ.Σ. - Τ.Θ. 4212 - 102 10 Αθήνα

Εναλλακτικά μπορείτε να εγγραφείτε και να συνδεθείτε, προκειμένου να μελετήσετε το πληροφοριακό φυλλάδιο online

Δημοσιεύσεις

Φθινοπωρινή Ισημερία
Θέματα ΕσωτερισμούΩς φθινοπωρινή ισημερία, είναι γνωστές δύο στιγμές του έτους, όταν ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον Ισημερινό και η μέρα και η νύχτα είναι ίσου μήκους. Επίσης, είναι δύο σημεία στον ουρανό όπου η εκλειπτική (ετήσιο μονοπάτι του Ήλιου) τέμνει τον ουράνιο ισημερινό
· systemadmin September 11 2018 02:35:04 · Περισσότερα · 579 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Η Μητέρα του Κόσμου
Θέματα ΕσωτερισμούΗ Θηλυκή Αρχή ως Θεϊκή Μητέρα, Μητέρα Γη, Μητέρα Φύση, ή Μητέρα του Κόσμου λατρεύτηκε σε κάθε σημείο του πλανήτη με διαφορετικό όνομα. Οι πολλαπλές όψεις της ενσαρκώθηκαν κατά καιρούς στα διάφορα πάνθεα.
· cosmic consciousness June 05 2018 14:51:00
Περισσότερα · 398 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Πνοή της Ανατολής
Ρεύματα Συνείδησης
Είμαι ο απέραντος ωκεανός κι όχι μόνο μια σταγόνα.
Είμαι ο καθένας κι όχι μόνο αυτός που βλέπετε.
· cosmic consciousness March 21 2018 17:31:02
Περισσότερα · 566 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Εαρινή Ισημερία
Θέματα ΕσωτερισμούΗ εαρινή ισημερία είναι η χρονική στιγμή (όχι η ημέρα), κατά την οποία ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον ισημερινό και η μέρα και η νύχτα είναι περίπου ίσου μήκους. Για το βόρειο ημισφαίριο η εαρινή ισημερία είναι η στιγμή που τελειώνει ο χειμώνας και ξεκινά η άνοιξη, ενώ για το νότιο ημισφαίριο είναι η στιγμή που τελειώνει το καλοκαίρι και έρχεται το φθινόπωρο.
· systemadmin March 08 2018 12:30:46
Περισσότερα · 1103 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Πολιτισμός και Πνευματική Εξέλιξη
Ρεύματα ΣυνείδησηςΟ πολιτισμός ως έννοια και ως απτή δράση ανέκαθεν συνιστούσε μια βαθιά πνευματική έκφραση, στενά συνυφασμένη με το εκάστοτε συνειδησιακό επίπεδο της ανθρωπότητας. Πολιτισμός πάντοτε υπήρχε και εκδηλωνόταν με ποικίλους τρόπους ανάλογα με το εξελικτικό στάδιο και τις χωροχρονικές συνθήκες. Έτσι, κάθε περίοδος της ανθρώπινης ιστορίας έχει να επιδείξει τη δική της σφραγίδα και έχει θέσει το δικό της λιθάρι στο παγκόσμιο πολιτισμικό οικοδόμημα.
· systemadmin June 27 2014 19:24:23
Περισσότερα · 2536 Αναγνώσεις · Εκτύπωση
Σύνθεση σελίδας σε: 0.10 δευτερόλεπτα
537,101 μοναδικές επισκέψεις